Menu

Praktijk

Tijdens de gratis intake kijkt onze instructeur hoeveel uur rijles je ongeveer nodig hebt. Op basis van de intake en jouw beschikbaarheid bespreken we dan hoeveel lessen je in de week wilt volgen, spoedopleidingen zijn mogelijk! Na de intake beslis je pas of je jouw rijbewijs bij Rijschool de Moor gaat halen.

Kwaliteit

Uit onderzoek en onze ervaring is gebleken dat de meest effectieve rijles 120 minuten duurt. Het leerresultaat is veel groter dan in een kortere les. Daardoor blijkt dat 10% minder rijles uren noodzakelijk zijn. Wij geven dan ook de voorkeur aan het lessen in blokuren, 2 lesuren van elk 60 minuten achter mekaar.

Daarnaast adviseren wij een tussentijdse toets (TTT) af te leggen bij het CBR. De TTT is een onmisbaar hulpmiddel om snel te slagen en verdient zich altijd ruim terug! De slaagkans na een toets ligt ongeveer 15% hoger dan een rijexamen waaraan geen toets vooraf gaat. Kwaliteit leveren tegen een zo laag mogelijke prijs, dat is ons idee. 'KWALI-TIJD'. Dat kan alleen maar als jouw rijopleiding gestructureerd verloopt.

We verdelen jouw rijopleiding in drie fasen:

1Eerst leer je de auto bedienen. Wegrijden, stuur techniek, de daarbij horende kijk techniek en op- en terugschakelen zijn in deze fase de belangrijkste onderwerpen.

2Als jouw voertuig beheersing op een goed niveau is beginnen we jou de rij taken te leren: kruispunten, afslaan, autosnelweg en bijzondere verrichtingen zijn het les onderwerp.

3Fase 3 Begint met de Tussentijdse Toets en vervolgens zijn er dan nog een aantal les blokken over voor examen training.

Jouw vorderingen houden we nauwkeurig bij op een instructie vorderingen kaart. Zo heb jij altijd inzicht in welke fase van de opleiding je zit, wat je al kan en wat je nog moet leren.

Hoe vraag ik mijn praktijkexamen aan?

Rijschoolnummer van Rijschool de Moor: 9149R7

1 Voordat de rijschool het praktijkexamen voor u gaat kan aanvragen, moet u daar eerst toestemming voor geven. Dat doet u met een machtiging. CBR machtigen

2 Download en vul het zelfreflectieformulier in (zonder ingevuld zelfreflectieformulier is het praktijkexamen niet mogelijk). Zelfreflectieformulier